Wij helpen mensen & organisaties
 
met veranderen en presteren

Wat is PPS®?

GPS ken je al. Het zit op je telefoon, in je auto of in een boot. Het is een afkorting van Global Positioning System.   Die naam zegt precies wat GPS is, namelijk een systeem dat over de hele aarde gebruikt kan worden om te bepalen waar je bent of naar toe wilt. Eerst bepaal je: "welke plaats wil ik naar toe?" Vervolgens krijg je keurig uitgelegd welke route je moet rijden, hoe hard je mag rijden op bepaalde wegen, waar benzinestations staan of waar je een broodje kunt eten"

Zo werkt PPS® ook. Een unieke Persoonlijke Positionerings Strategie. Maar dan voor het bepalen van je positie - nu en straks-  van je persoonlijke- of zakelijke leven. Waar sta je nu, en waar wil jij naartoe?

Het leven draait om het creëren van jezelf.  Verantwoordelijkheid nemen. Jezelf kennen. Actie ondernemen.

Een voorbeeld . Stel je loopt binnen en zegt tegen mij dat je nu een goede baan hebt maar dat je die werkzaamheden zeker niet je gehele leven  wilt blijven doen. Of dat je ontevreden bent over hoe de dingen lopen in je leven. Het 'knaagt' ergens, maar waar? Als je iets wilt aanpakken is het belangrijk bij de oorzaak te beginnen, en niet het gevolg te gaan bestrijden. Twijfel niet langer, doe er wat aan en stap nu in het PPS® programma.

Leer eerst jezelf goed kennen

Ons uitgangspunt is dus ook altijd: ken jij je zelf? Wie zichzelf kent, weet waar zijn sterke en zwakke punten liggen. Zelfkennis maakt het makkelijker om van je eigen fouten te leren, maar bijvoorbeeld ook om samen te werken met anderen. Bovendien is zelfkennis onontbeerlijk voor een gezond en succesvol leven, succesvolle ontwikkeling en carrière. Zelfkennis kun je ook gebruiken om iets te verbeteren of te veranderen. Verwacht niet dat je zonder inspanning een verandering meteen tot stand kunt brengen. Vaak moet je veel energie en tijd stoppen in het realiseren van wat je van mij hebt geleerd. En daar ligt dan meteen je uitdaging. Als al die andere mensen die je al voorgingen dat kunnen  met behulp van het unieke  PPS® programma, dan kun jij dat ook!  Laat ons je daarbij helpen.Wij kennen als geen ander het systeem en de route.

Hieronder lees je meer over de afzonderlijke  PPS® stappen

Kennismaken en uitleg

Eerst krijg je van ons een duidelijke uitleg krijgen over hoe  PPS® werkt en wat je er mee kunt. Dit is altijd gratis en vrijblijvend. Je zit nog nergens aan vast.  Je kunt met ons bellen, mailen, appen.

fase 1: competentie- en persoonlijkheidsonderzoek

Bij PPS® doorloop je altijd een competentieonderzoek (kan op je eigen computer). Hieruit wordt meteen al duidelijk op welke wijze jij je leven en werk vorm geeft.  De uitslag is , dat begrijp je,  geheel objectief. Gebruik jij je aangeboren competenties (talent), gebruik jij  aangeleerde competenties of gebruik jij  juist je niet  ontwikkelbare competenties?

Vervolgens meten wij je persoonlijkheid, overigens ook met een digitale vragenlijst. Wat voor persoonlijkheid ben je?  Past bijvoorbeeld het werk dat je momenteel doet sowieso wel bij jouw persoonlijkheid?  Met de uitslag van dit persoonlijke onderzoek word je al  meteen  duidelijk waarom het soms kan tegenzitten in je leven of waarom je minder of geen voldoening meer hebt in je werk. Je weet nu waar het 'knaagt'. De oorzaak is helder geworden. Jezelf kennen, de zogenaamde intrapersoonlijke intelligentie, is gewoonweg erg belangrijk. .

Zodra deze analyse klaar is krijg je de uitkomsten  ervan uitgebreid toegelicht. Misschien geeft de uitslag al zoveel duidelijkheid dat de volgende fases niet eens nodig meer zijn. En anders kun je nu gebruik maken van fase 2.

( Overigens, wij  gebruiken als licentiehouder uitsluitend valide en betrouwbare tests, de meeste ervan  wetenschappelijk gevalideerd. Niet zozeer om het wetenschappelijke, maar wel omdat het meet wat het zegt te meten. Zekerheid voor jouw uitslag dus.)

fase 2: persoonlijk plan van aanpak

In de tweede fase van de PPS® maken wij, op basis van de testuitslagen, een persoonlijk plan van aanpak voor je. Ruim 25 jaar ervaring staat garant voor een kwalitatieve invulling. Wij geven je het inzicht waar jij momenteel  je levensvaardigheden (lifeskills) en/of de vaardigheden die je gebruikt op je werk (workskills) kunt verbeteren of aanpassen om tot het gewenste resultaat te komen. De routekaart ligt nu voor je, je bestemming is helder: we gaan onderweg.

fase 3: coaching

Je start nu met  PPS® stap voor stap aanpak.  Wij adviseren, leren, helpen je (de) belangrijk(st)e stappen te nemen in de dagelijkse praktijk. Wij doen dat door je te coachen. Na ieder consult krijg je een gerichte opdracht mee naar huis of naar je werk die je meteen kunt gaan toepassen. Op het eerstvolgende consult evalueren we eerst je opdracht. Op deze wijze wen je geleidelijk, maar wel heel doeltreffend, aan je nieuwe vaardigheden. In deze fase zijn wij niet alleen tijdens kantooruren voor je bereikbaar maar kun je ons bellen wanneer je wilt.

(De consults, kunnen plaatsvinden op ons kantoor in Leeuwarden, maar ook op 60 locaties in het gehele land of via het  streamingplatform  PPS® MeetOnline. Kies zelf een mogelijkheid. Afstand  is nooit een probleem!

Bestemming bereikt!

Heb jij je PPS®  stappenplan helemaal doorlopen?  Ben jij op je bestemming gearriveerd? Dan ben je nu krachtig genoeg  om dankzij de  PPS® de wereld verder te gaan verkennen. Duidelijk is nu waar je uitdagingen  liggen, kansen, mogelijkheden, ontwikkeling, carrière. En dat kun je, je hebt nu voldoende zelfvertrouwen. Wij laten je los voor de laatste stap: maak je GROTE dromen nu verder zelf waar!  BOOST IT!Enthousiast over de PPS® aanpak?